2017-ben volt 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert – máig egyetlen magyar tudósként hazai kutatásaiért kapott természettudományos Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából a „Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány” a professzor tudományos eredményeinek felsorolása mellett úgy tiszteleg a C-vitamin felfedezőjének önzetlen humanitása előtt, hogy hagyományteremtő céllal létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat.

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat munkájuk elismeréseként vehették át olyan orvosok, akik cselekedeteikkel megmentették a betegük életét, vagy a hétköznapokon olyan elhivatottsággal praktizálnak, amellyel kivívják a páciensek és a szakma tiszteletét egyaránt.

A díjra jelöltek közül a nagyközönség választotta ki a 7 közönség díjast, az alapítvány ezen felül 2 szakmai díjat (Goodwill Pharma Különdíj és Goodwill Pharma Életmű Díj) nyújtott át.
A kezdeményezés óriási sikerrel zajlott, és az országból közel 1500 páciens jelölés érkezett, 1015 orvost jelöltek.

A Goodwill Pharma különdíját minden évben olyan 40 év alatti, fiatal orvosnak ítéli oda a zsűri, akinek munkássága a hazai orvosszakma elismerése mellett külföldön is követendő példaként szolgál, vagy olyan külföldön már alkalmazott tudást, technikát, eljárást honosít meg hazánkban is, amellyel a magyarországi orvostársadalom lehetőségeit gyarapítja.