Ha az alábbiak közül legalább egy kérdésre biztosan igennel válaszolsz, akkor minél előbb vágj bele, viszont előtte olvasd el az írásomat is.

 

    Szereted a sok pénzt és tudnál is vele mit kezdeni?

    Van olyan ötleted, amire volna másoknak igénye?

    Gyerekkorodban a kedvenc játékod a Monopoly volt?

    Nem bírod elviselni, ha mások dirigálnak neked?

    Szeretnél kikerülni a mindennapos mókuskerékből?

    Meg akarod valósítani az álmaidat?

 

Nos, ha már olvasod ezt a bejegyzést, akkor biztos, hogy volt legalább egy igen válaszod. A pénz fantasztikusan jó dolog, az igazi vállalkozó imádja a pénzt, de legalábbis azt, amit a pénzen meg lehet szerezni. A legtöbb vállalkozó a pénzzel azt akarja elérni, hogy még több legyen neki belőle. A vállalkozók kreatív emberek, gyakran teszik fel azt a kérdést: „hogyan lehetne ezt másképp csinálni?”.

A vállalkozó előbb-utóbb teljesen a maga ura lesz, önmagának osztja be az idejét, és mámoros érzéssel tölti el, hogy nem tartozik senkinek beszámolási kötelezettséggel.

Ha a vállalkozás elkezd belendülni, akkor a mindennapos adósságcsapdából könnyen ki lehet kerülni, de vigyázni kell, hogy ne teremtsünk újabb mókuskereket, amiből még nehezebb lesz kievickélni.

Legyen missziód!

Misszió nélkül nem megy. Lehet, hogy a végcél folyamatosan változik, átalakul és elágazik, nagyobb vagy kisebb lesz, de végig ott lebeg a lelki szemeid előtt. E nélkül nem megy.

A vállalkozás egy olyan dolog, amit az ember egyedül végez, de mégis kellenek hozzá társak. Hogy értem ezt a mondatot? Minél magasabbra jutsz, annál jobban fúj a szél. Ahogy jönnek a sikereid, egyre több támadás és ellenző kerül az utadba, de a magas hegyek megmászásához szükség van a segítőkre, ahogy a hegymászók is táborokat hoznak létre a különböző magasságokban. Neked is szükséged lesz valamilyen módon társakra. Jól gondold át, hogy kivel szeretnél társulni, ugyanis ez a döntés teljes mértékben kihat majd az életedre.

Nincs tökéletes társ, de vannak olyan társulások, amelyek nagyon jól működnek, és inspirálják a vállalkozót. Viszont vannak olyanok is, akik pedig szörnyen lehúzzák és csak a vérét szívják.  Ebben a fejezetben ismertetek egy-két társulási variációt.

A társas vállalkozások már az alapításukkor kódolva vannak, függetlenül a társ személyétől.