Nem meglepő, hogy a Nike cégről szól a könyv. Phil, a cég alapítója egyes szám első személyben meséli el az útját a legendás márka megszületését megelőző időkön át  a csúcsra jutásig. Kiváló és inspiráló olvasmány arról, hogy a vállalkozás egy olyan háború, amelyet golyók nélkül vívnak.

Bemutatja, hogy a vállalkozó számára csakis egy dolog számít: a  GYŐZELEM.

A siker nélkülözhetetlen kelléke a megszállottság, a tökéletes termék megalkotásának vágya, jelen esetben a futócipő.  A Nike volt az első, aki tudatosan épített fel sportsztárokból álló influenszer csapatatot. Ahogy befolyásolta a sportot, úgy befolyásolta milliók életét, hogy jobbá és kiválóbbá próbálja tenni életünket.  A Nike nem csupán egy brand, hanem egy életérzés, amelyet átitat a győzelem szellemisége. Phil Knigh alapító tulajdonos megvívta a harcot minden belső és külső ellenséggel, évekig küzdött a cége életben maradásáért. Kiváló csapatot rakott össze és megkapta családja támogatását is.

Ajánlom mindenkinek, aki inspirálódni szeretne egy korunk hőse valódi történetéből, úgy, hogy egy kicsit bepillanthat egy megszállott vezető küzdelmébe. Eztán többször fogom a Nike-t választani.

JjF