A Goodwill Pharma Nyrt. újabb elismerésben részesült, 2023. április 18-án átvehettem az ALMA MATER díjat, melyet a Szegedi Tudományegyetem ítél oda minden évben olyan cégnek, amely az egyetemmel szoros tudományos és/vagy szakmai kapcsolatot ápol, emellett aktív szerepet vállal az SZTE céljainak elérésben, valamint Szegeden végzett hallgatókat foglalkoztat.

A Goodwill Pharma – Szeged – SZTE hármasa

Ezt a hármast számos szál köti össze, a legfontosabb pedig maga Szent-Györgyi Albert, aki életének nagy hányadát Szegeden töltötte, itt élt, tanított, kutatott, emlékét a Goodwill Pharma ápolja és öregbíti, nevét a zászlóshajónknak tekinthető C-vitamin kapta, valamint 2021. szeptemberétől már az SZTE Orvostudományi kar is a Professzor nevét viseli. Ehhez a lépéshez mi segítettük hozzá a Szegedi Tudományegyetemet, azáltal, hogy összekapcsoltuk őket Marcia Szent-Györgyivel, azaz a Professzor özvegyével, hogy engedélyét tudják kérni.

Amilyen módon csak tehetem, úgy ápolom a Professzor emlékét és munkásságát, Matuscsák Tamás Én vagyok Szent-Györgyi című könyve is ezt tanúsítja, mely a Goodwill Pharma gondozásában jelent meg.

Amellett, hogy az egyetemmel már több kutatás-fejlesztés projekten dolgoztunk együtt, folyamatos támogatói is vagyunk a különböző tanulmányi versenyeknek, mint a TDK konferenciák, vagy a Szent-Györgyi Albert tanulmányi verseny, egyetemi rendezvényeknek, mint a jubileumot ünneplő centenáriumi bál, illetve sporteseményeknek, emellett gyakornokokat is fogadunk, legtöbbször az SZTE Gyógyszertudományi Kar hallgatóinak tudunk szakmai gyakorlatot biztosítani.

„A sport a test útján nyitja meg a lelket” – Szent-Györgyi Albert

A Nobel-díjas Professzor példáját követve a Goodwill Pharma Nyrt. is elkötelezett híve a rendszeres testmozgásnak, egészséges életmódnak, én magam is rendszeresen sportolok. Ez rendkívül fontos kapocs az SZTE-vel, az egyetem nagy hangsúlyt fektet a sportra, így számos lehetőség van a közös munkára. 2021-ben egész éves együttműködést kötöttünk az UniServ SZTE Kft-vel, amelynek tárgya volt az SZTE Sportközpont rendezvényeinek támogatása. Az általunk biztosított összegből számos felszerelést tudtak vásárolni, amivel tartalmasabbá tehetik az egyetemi órákat, hozzásegíthetik a hallgatókat a kiegyensúlyozott mindennapokhoz, valamint vitamincsomagokkal járultunk hozzá a hallgatók egészségének megőrzéséhez.

Az Alma Mater díj megerősít abban, hogy jó úton járok-járunk, és további motivációt ad a fejlődéshez. Köszönöm az elismerést, az Alma Mater díj rámutat az általunk képviselt értékekre és célokra. 

Büszke vagyok, hogy én is a SZOTE(SZTE)-n végeztem!