A Szeged Napja Ünnepségsorozat keretin belük adták át a PRO URBE díjat Dr. Jójárt Ferencnek, amely „elismerés azoknak a személyeknek, közösségeknek adományozható, akik vagy amelyek tartósan kiemelkedő tudományos, művészeti, közéleti munkásságukkal, az egészségügy-szociális, az oktatás-nevelés, közművelődés, sport, közbiztonság, a gazdaság területén kifejtett tevékenységükkel a város fejlődéséhez, jó híre növeléséhez hozzájárultak. Évente legfeljebb két Pro Urbe díj adományozható.”

Mindenki akkora értéket tud teremteni, amekkorát el tud képzelni, viszont ahhoz, hogy az elképzelések megvalósulhassanak folyamatosan fejlődni és fejleszteni kell…” – vallja Dr. Jójárt Ferenc, a Goodwill Pharma Nyrt. alapítótulajdonosa, elnök-vezérigazgatója, aki a Ságvári gimnázium angol tagozatán érettségizett, majd a szegedi orvostudományi egyetemen szerzett orvosi diplomát 1988-ban. 1993-ban fül-orr-gégész szakvizsgát tett, majd két évig üzleti tanulmányokat folytatott.

A Goodwill Pharmáról

1997-ben alapította a Goodwill Pharma Nyrt-t, amely mára már tőzsdén jegyzett cég. A vállalat nevében Dr. Jójárt Ferenc hitvallása szerint a goodwill szó a jóakaratot, a jó egészséget és az értéket is képviseli. Céljuk a mindenki számára elérhető, kiváló minőségű, határozott értékkel bíró, eredményesen működő gyógyító hatású termékek terjesztése és fejlesztése terápiás területek szerint, az életminőség javítása érdekében. A Goodwill Pharma Magyarország tíz legnagyobb gyógyszeripari cégének egyike, a Szent-Györgyi Albert termékcsalád megalkotója. Dr. Jójárt Ferenc 2008 óta tagja a Szent-Györgyi Albert Rotary Klubnak. 2017-ben feleségével, Dr. Kardos Máriával létrehozták a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítványt, a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj főtámogatói. 2016 óta cégük a szegedi jégkorongcsapat névadó szponzora. Dr. Jójárt Ferenc 2020-ban megkapta a Szegedért Emlékérmet.

Felesége, Dr. Kardos Mária a cég alapítása óta üzlettársa. Két lányuk közül Eszter jogászként, Rebeka orvosként végzett. Mindketten a Goodwill Pharmában dolgoznak.